UA-108394641-1 Training onderwijs – Anja Rijkhoff

Training onderwijs

Training hooggevoeligheid in het onderwijs

Nelleke Lust (Nelleke & Co) en Anja Rijkhoff (Aspiratie) zijn sinds 2012 intensief gaan samenwerken. Nelleke en Anja hebben naast jarenlange ervaring in het onderwijs, ook expertise opgebouwd in het begeleiden van hooggevoelige kinderen.

Wetenschappelijk is bewezen dat 20% van de leerlingen hooggevoelig is. Bij een (te) grote hoeveelheid prikkels vervallen hooggevoelige leerlingen makkelijk in negatief gedrag of trekken zich terug en worden als verlegen of faalangstig bestempeld. De school is een omgeving met erg veel impulsen, waar de leerling makkelijk overprikkeld raakt. Dit vraagt om een andere aanpak. Hoe ga je daar als leerkracht mee om?

Nu de wet op het Passend Onderwijs van kracht is geworden, ondervinden zij dat het hooggevoelige kind niet de aandacht krijgt die het verdiend. Om die reden hebben zij een training ontwikkeld voor iedereen die zich betrokken voelt bij het onderwijs: (vak)leerkrachten, directies, ib-ers, onderwijsassistenten en andere geïnteresseerden.

Kinderen van deze tijd vragen soms een andere aanpak. Daar zijn wij, onderwijsmensen, niet altijd voor opgeleid. Druk, afwezig, snel verveeld of impulsief zijn. Het zijn veelal gedragingen van het hooggevoelige kind, die je in de klas tegen kunt komen. Hoe ga je daar nu mee om?

De training "Bewust(er) zijn voor het hooggevoelige kind" is speciaal ontwikkeld om met dit soort vraagstukken om te gaan. In deze training, die uit 5 dagdelen bestaat, worden "tools" geboden om deze bijzondere kinderen optimaal te kunnen begeleiden.

Onderwerpen:

  • intuïtieve kinderen in de klas: hoe herken je ze, wat hebben ze nodig?
  • hoe kun je ze optimaal begeleiden?
  • casuïstiek
  • onderwijs"problemen" zoals onder ander ongemotiveerdheid, desoriëntatie en automatisering
Trainers: Anja Rijkhoff en Nelleke Lust

Wanneer?
5 woensdagmiddagen van 14.00 uur -16.00 uur of  5 woensdagavonden van 19.30 uur - 21.30 uur

Data te bespreken in overleg.
 

Waar?
RKBS Paus Joannes, de Weer 25, 1504 AH Zaandam

Elke deelnemer ontvangt, na de training, een certificaat van deelname.

Kosten per deelnemer: € 275 inclusief koffie/thee, cursusmap, blocknote en pen.

Info: anja.rijkhoff@upcmail.nl en/of encon@hetnet.nl

Training voor allen die het basisonderwijs een warm hart toedraagt