UA-108394641-1 Regressie- en reïncarnatietherapie – Anja Rijkhoff

Regressie- en reïncarnatietherapie

Wat is regressie?

Regressie is het in beleving teruggaan in de tijd, een terugkeer naar vroegere bewustzijns-, denk- en gedragspatronen. Het kan spontaan ontstaan of therapeutisch worden opgewekt, met als bedoeling oude situaties alsnog te verwerken en emoties en overtuigingen los te laten.

Het is belangrijk om terug te keren naar de oorsprong van het probleem, omdat daarbij een overtuiging of gedragspatroon is gecreëerd. Het is mogelijk dat je op dat moment je emoties niet hebt kunnen uiten. Als je verdriet of pijn niet hebt kunnen verwerken, het allemaal alleen hebt moeten doen of sterker moest zijn dan je in werkelijkheid was. Om het toch te redden heb je toen een strategie ontwikkeld. Door deze strategie kun je, bewust of onbewust, niet meer zo reageren of voelen als je eigenlijk zou willen. Het is vaak de reden waarom je niet lekker functioneert, terwijl je je vaak niet beseft hoe dat komt. De processen die voorafgaan aan een strategie zijn over het algemeen niet bewust.

Regressie brengt iemand naar dat moment terug, zodat onbewuste processen naar het bewustzijn worden gebracht. Zodra je hiervan bewust bent, kun je het veranderen. Dit is een aanpak op oorspronkelijk gebied. Het heeft een beter resultaat om je klachten op het gebied van oorsprong aan te pakken.

Regressie wordt door middel van trancetechnieken opgewekt. Trance is een toestand van diepe ontspanning en veranderd bewustzijn, waarin ik contact kan maken met het onbewuste. In trance ben je in concentratie en alert.

Reïncarnatietherapie

De therapie is hetzelfde als regressie. Het verschil is dat we met reïncarnatie verder terug gaan in de tijd van vóór de geboorte. In een vorig leven kunnen we trauma’s hebben opgelopen of irrationele overtuigingen niet verwerkt hebben. We hebben dit meegenomen naar dit leven. We kunnen dit in dit leven alsnog verwerken. Met reïncarnatietherapie kunnen we los komen van een vorig leven en de daaraan vast gekoppelde emoties. We krijgen helderheid en inzichten.

Ook bij de reïncarnatietherapie wordt gewerkt met de trancetechnieken.

Kosten van een sessie € 80 . Duur 1½ uur.