UA-108394641-1 Bach Bloesems voor dieren – Anja Rijkhoff

Bach Bloesems voor dieren

Elk van de 38 remedies is een vloeibaar extract van een specifieke bloem of bloesem. Er is één uitzondering: Rock Water is geen bloesemextract maar een bronwater. Elke remedie past bij een verschillend karakter en/of een specifieke gemoedstoestand. Zo is er een remedie die bruikbaar is wanneer er sprake is van angst voor concrete dingen, zoals onweer, harde geluiden of onbekende honden (Mimulus). Een andere remedie helpt bij overdreven geldingsdrang / dominant gedrag is (Vine).

Bij het uitzoeken van passende remedies wordt er gekeken naar zowel symptomen als naar de algemene karaktereigenschappen van het dier en naar de mogelijke achterliggende oorzaken van het gedrag. (bijvoorbeeld een hond vlucht wanneer het onweert) In de meeste gevallen heeft een mix van een aantal remedies het meest effectief.

Er is nog een "39e" remedie, de zogenaamde Rescue Remedie. Dit is een zorgvuldig samengestelde mix van 5 van de 38 remedies, die is bedoeld voor gevallen waarin sprake is van geestelijk of lichamelijk trauma (bij paniek, grote schrik, verwonding etc.).

Wanneer u met remedies aan de gang gaat, zult u zich in sommige gevallen blijven afvragen of het verbeterde gedrag vanzelf is ontstaan of dat de remedies hieraan hebben bijgedragen. In andere gevallen is de werking van de remedies overduidelijk merkbaar. Veel gedragsproblemen, die momenteel met medicijnen worden behandeld, zijn ook met Bloesem Remedies te corrigeren. Er zijn gevallen bekend waarbij Bach Bloesem Remedies met succes gebruikt zijn voor: angst, niet alleen kunnen zijn, (negatieve) aandacht vragen, dominantie, shock, extreme reacties op prikkels, enzovoorts. Honden, die gedragstherapie nodig hebben, zijn soms helemaal murw van alle ellende die ze achter de rug hebben. Het duurt dan wel een tijdje voor ze weer openstaan voor het aanleren van nieuwe gedrag. Met behulp van de remedie is dit punt veel sneller te bereiken. Natuurlijk zijn deze remedies niet alleen voor honden en katten. Denk ook eens aan grotere huisdieren, bijvoorbeeld paarden. Na een operatie herstellen alle dieren sneller als ze met Bach Bloesem Remedies ondersteunt worden. Wij hebben als mens vaak nog revalidatie en pijnstillers, maar onze huisdieren worden meteen aan zichzelf overgelaten.

Denk ook eens aan een remedie voor uzelf als het spijtig genoeg toch tijd is om uw trouwe vriend in te moeten laten slapen! Het kan het verlies een stuk draagbaarder maken.