UA-108394641-1 Aurareading – Anja Rijkhoff

Aurareading

Heb je ooit weleens van iemand gezegd: “Ze is één en al charme” of: “Het geluk straalt van hem af” of: “Ze gloeit van succes”? Wanneer je deze uitdrukkingen gebruikt of iemand anders zegt het om jou te beschrijven, wordt in feite de aura beschreven.

De aura is je eigen, persoonlijke energie die bestaat uit elektromagnetische deeltjes die in meerder lagen van het lichaam straalt. Elk levend wezen heeft een aura. De aura is je levenskracht en vormt een afspiegeling van alle aspecten van je lichaam, ziel en geest- wat van je in het dagelijks leven denkt, voelt en ervaart.

Het woord “aura” komt uit het Grieks en betekent “briesje” of “lucht”. Dit is de “lucht” of energie die van je lichaam straalt. De aura is zowel je persoonlijke levensenergie, als de band tussen jouw energie en die van andere mensen en hun persoonlijke lichaamsruimte. Daarnaast verbindt de aura je met de grotere, universele energie waarvan iedereen deel uitmaakt. Wanneer je iemand voor de eerste keer ontmoet, heb je vaak meteen een eerste indruk van die persoon. Dit is je onbewuste herkenning van zijn of haar aura die aangeeft in hoeverre jouw eigen aura met die van de ander overeenkomt, of ervan verschilt.


Zon

Aurareading

De aura rond je lichaam – je energieveld – geeft een beeld van je toestand op een bepaald moment. Deze aura ( en ook de chakra’s, die draaiende wielen zijn) kan gelezen worden. Dit noemen we dan een aurareading. Het woord “reading” is een ingeburgerde term geworden voor het lezen van iemands aura en chakra’s.

Zoals hierboven al gezegd heeft ieder levend organisme een energieveld om zich heen. Wanneer je in dat ‘veld’ stapt begin je iets van de ander te merken als je oplettend bent. Je merkt bijvoorbeeld als je bij iemand binnenkomt, dat er iets is voorgevallen. Er hangt dan een “bepaalde” energie:…het is er aangenaam of niet en soms doet de sfeer zelfs koud aan. De omgeving is gevuld geraakt met de energie van de mensen die er wonen. Vorming van deze energetische patronen worden aura’s genoemd. Wanneer een baby geboren wordt, brengt hij weliswaar zijn temperament mee, maar zijn karakter is nog niet gevormd. Door de opvoeding gebeurt dit in de loop der jaren. Zo ontstaan in de loop van ons leven patronen, volgens welke we reageren op het leven om ons heen. Die patronen zijn ‘leesbaar’ in de aura en de chakra’s. De chakra’s zijn de zeven energiecentra van de mens. Zij zijn de graadmeters van het lichamelijk en geestelijk functioneren. Hieruit kan de reader gedetailleerde informatie halen.

Het belang van een reading

Soms kan een reading een diagnostisch middel zijn. Als we zelf het zicht hebben verloren op het hoe en waarom van een deel van ons leven, kan een reading dat weer op een rij zetten. Men kan antwoorden krijgen op vragen met betrekking tot relaties, familie, werk of met betrekking tot ons levensdoel. Een reader zal je niet de toekomst voorspellen. Wie zich ooit de toekomst heeft laten voorspellen, weet hoe moeilijk het is om gewoon door te leven, alsof die voorspelling er niet toe doet. Ziet een reader alles? Het antwoord is: “Nee”.

Wanneer iemand iets geheim wil of moet houden is dat misschien wel zichtbaar in de aura, maar niet wat dat geheim is. Vervolgens hangt het af van de mate van vertrouwen die ontstaat tussen jezelf en de reader. Hoe meer vertrouwen er is, hoe meer je geneigd bent jezelf te laten zien en hoe meer de reader kan “lezen”. Tijdens het auralezen wordt met behulp van alle zintuigen het energieveld waargenomen. Het energieveld zegt iets over de persoonlijkheid, de fysieke en emotionele toestand. Auralezen heeft tot doel onszelf bewust te worden van de energie die we uitstralen en daar, indien wenselijk, wat mee doen om een innerlijk evenwicht te bereiken. Het kan je helpen datgene te vinden waar je al een tijd naar op zoek was. Het geeft je helderheid.

Een reading duurt ongeveer 1½ uur en kost € 80